اخبار داخلی
شماره: 4089
1392/09/02 - 12:31
ایران رکورد دار نگهداری آرکی ها در آسیا

ایران رکوردار نگهداری و ذخیره سازی میکروارگانیسم های آرکیایی در آسیا و جهان است. بنا برآخرین گزارشات منتشر شده توسط فدراسیون جهانی کلکسیونهای کشت یا WFCC، مرکز ملی ذخایر ژنتیکی و زیستی ایران با نگهداری بیش از 220 سویه آرکیائی که عمده آنها از جدایه های بومی ایران هستند پس از کشورهای اسپانیا، آلمان و ژاپن در مقام چهارم جهان و دوم آسیا قرار دارد.

به گزارش بنیان به نقل از روابط عمومی مرکز ملی ذخایر ژنتیکی و زیستی ایران، دکترسید ابوالحسن شاهزاده فاضلی رییس مرکز در خصوص این خبر گفت: فدراسیون جهانی کلکسیونهای قابل کشت با هدف ترویج و حمایت از تأسیس کلکسیون های میکربی و خدمات مرتبط به آنها تأسیس شده است و همواره می کوشد تا راه اندازی شبکه اطلاعاتی بین کلکسیونها و کاربران این مجموعه ها را تسهیل نماید و سطح دسترسی کاربران را به اطلاعات کلکسیونهای میکروارگانیسمی قوت بخشد. 
وی افزود: این فدراسیون دارای هیئت اجرایی و متشکل از کمیته هایی است که در حوزه های تنوع زیستی، آموزش، ارزیابی خطر کلکسیونها، ثبت اختراع، مقررات پستی، قرنطینه و ایمنی فعالیت می کند. همچنین این فدراسیون، یک پایگاه داده بین المللی موسوم به مرکز اطلاعات جهانی میکروارگانیسمها یا  WDCM  را در بر دارد که اطلاعات نزدیک به 476 کلکسیون میکربی از 62 کشور جهان؛ از قبیل داده های سازمانی، مدیریتی، خدماتی و توانایی های علمی کلکسیون ها را در خود ثبت کرده است. این پایگاه اطلاعاتی که هم اکنون در انستیتو ملی ژنتیک ژاپن نگهداری می شود، منبع اطلاعاتی مهمی را برای تمامی فعالیت های میکروبیولوژیک فراهم آورده است و همچنین به عنوان یک هسته متمرکز برای فعالیت های اطلاعاتی میان اعضای WFCC عمل می کند. 
فاضلی خاطر نشان کرد: بر اساس آمار منتشر شده در سایت رسمی WFCC، مرکز ملی ذخایر ژنتیکی و زیستی ایران جزء چهار کشور نخست جهان است که بیشترین تعداد آرکی را نگهداری نموده است. با این فرض که آرکی ها حلقه مفقوده و رابط بین پروکاریوتهای قدیمی و یوکاریوتها هستند گفت: این موجودات معمولاً در شرایط سخت مانند دمای بالا، غلظت اسیدی شدید یا غلظت زیاد نمک زندگی می‌کنند که این شرایط، آرکی ها را به میکروارگانیسم های توانمند و دارای کاربردهای بیوتکنولوژیک و صنعتی تبدیل کرده است. شایان ذکر است تاکنون سه جنس و یک گونه جدید بومی آرکی با نامهایHaloarchaeobius iranensis, Halovenus aranensis Halopenitus persicus, Halopenitus malekzadehii  در مرکز ملی ذخایر ژنتیکی شناسایی، و در مجامع بین المللی ثبت و معرفی شده اند. 
پایان مطلب/
©2013 Royan Corporation. All Rights Reserved